Pioneer DJ komt weer met iets nieuws.. Ditmaal geen DJ-Controller of CD-Speler, maar een stand alone samplepad. De nieuwe Toraiz SP-16 is niet alleen geschikt voor creatieve uitbreiding van dj-sets (gemakkelijk aan te sluiten op CDJ of XDJ producten), ook is hij uitermate geschikt voor muziek producers. De SP-16 bevat namelijk maar liefst 2 GB aan Dave Smith’s Prophet 6 Synthesizer geluiden en diverse effecten. Naast deze soundbank van Loopmasters, kunt u de database uitbreiden met uw eigen USB.

Dave Smith heeft niet alleen de basis gelegd voor de geluiden in deze nieuwe topper. Ook zijn alle effecten in deze sampler gecreëerd in samenwerking met deze geluidsgoeroe. Drive, Cutoff, Resonance en diverse andere effecten zorgen voor optimale customization van alle geluiden en een echt ‘’analoog’’ gevoel. Het 7 inch Full-Colour scherm maakt het customizen en kiezen van de geluiden nog wat makkelijker. Alles is overzichtelijk weergegeven op dit scherm en dit maakt de Toraiz SP-16 erg makkelijk in gebruik. Tevens kunt u door middel van dit scherm de sampler gebruiken zonder laptop. Aansluiten op uw CDJ, XDJ of andere MIDI apparatuur is dankzij Pro DJ Link geen enkel probleem!

Naast de bovengenoemde specificaties, beschikt de Pioneer Toraiz SP-16 over de onderstaande specificaties:

-       265 patterns

-       16 step sequencer

-       6 rotary’s om geluid te bepalen

-       Multi-kleurige knoppen die je zelf kan instellen

-       RGB-LED verlichte aanslag gevoelige Performance Pads

-       Record functie voor ‘’fingerdrummen’’

-       Maar liefst 8GB als Flash geheugen

-       16-stemmige polyfonie

-       Analoge filters van DSI

-       Touchstrip controle

We verwachten de Toraiz SP-16 in de zomer van 2016. Tot die tijd kan deze nieuwe topper gereserveerd worden (klik hier).

Pioneer DJ Toraiz SP16